El proper 3 de gener se celebren els caucus d'Iowa. En centenars de poblets dels Estats Units es reuniran, a les 7 del vespre, amb temperatures sota zero, votants demòcrates i republicans per escollir el candidat del seu partit a ocupar el despatx oval. Tot comença aquí, en aquests petits poblets. Tot comença a Iowa.

dilluns, 19 de novembre del 2007

"caucusing is easy"

Els caucus no són unes eleccions qualsevol. No hi ha urnes, ni paperetes, ni cens electoral. Els caucus són una reunió de votants. A vegades en un gimnàs públic, a vegades en una rectoria, a vegades al menjador d'algun veí. Són trobades de simpatitzants i militants d'un determinat partit per escollir el seu candidat preferit a ocupar el despatx oval. La tria implica, especialment en el cas dels Demòcrates, discutir, parlar, pronunciar-se, deixar-se convèncer. "First hand democracy", en diuen.

Un dia us ho explico amb més calma. Però, a manera d'entremès, podeu mirar aquest vídeo elaborat per l'equip de campanya de Hillary Clinton. És una mostra simpàtica del que pot ser una "caucus night".


1 comentari:

Antoni ha dit...

Hola rei!
Quan pensaves dir-me que tens un bloc?????????????
:-))))))
Benvingut!!!
Molts petons i ànims!!!